Садовий просить Верховну Раду розслідувати «сміттєву блокаду» Львова

1805 0
Трагедія в Грибовичах трапилась 28 травня 2016 року.
фото: ua.112.ua

фото: ua.112.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до парламенту з проханням створити тимчасову слідчу комісію для розслідування подій «сміттєвої блокади».

«Львова. Минуло 4 роки з часу підпалу Грибовицького полігону і початку блокади. Слідство триває досі. Фігурантами розслідування є колишні вищі посадові особи, а також чинні народні депутати. Ми готові надати ТСК всі необхідні свідчення та матеріали. Львів та Україна мають знати правду», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Садовий.

Читайте також: Як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище. Актуальні фото

Нагадаємо, 30 травня 2016 року після ліквідації пожежі на Грибовицькому звалищі трапився обвал сміття, під яким опинилися троє пожежників та еколог ЛКП «Збиранка». Тіла пожежників знайшли, а пошуки тіла еколога результату не дали. У листопаді 2016 року суд зобов’язав Львівську міську раду закрити полігон. 

Пізніше у Львові розпочалася сміттєва криза, а обов’язки вивозити сміття з міста передали ЛОДА, яка вивозила сміття на полігони у інші області. Меморандум про співпрацю між ЛМР і ЛОДА закінчився у липні торік. Тепер місто напряму укладає угоди з перевізниками про вивіз сміття. До цього часу місто сподівається знайти власну ділянку під ТПВ на території області. Разом із тим, у Львові на вулиці Пластовій за кошти ЄБРР планують побудувати сміттєпереробний комплекс, проти якого протестують мешканці Знесіння.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!