Садибний квартал і нові вулиці. Як може змінитися територія біля львівського аеропорту

5003 2
Біля Скнилівського парку хочуть побудувати квартал садибної забудови.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

У Львові, неподалік аеропорту та торгового комплексу «Південний», планують збудувати житловий район садибного типу з оздоровчо-спортивними закладами та дачними кооперативами. Відповідний детальний план території опублікували на сайті Львівської міської ради.

Читайте також: Біля аеропорту у Львові з’явиться багатофункціональний квартал. Візуалізація

Житлова садибна забудова на території, обмеженій проектованою вулицею Ряшівською та Щирецькою, не має перевищувати 3 поверхи та включатиме 10 будинків із можливістю влаштування масандри. Загалом, тут зможуть поселитись приблизно 40 осіб.

Крім цього тут мають з’явитись громадські, торгові та офісні заклади (3 будинки), дитячі та спортивні майданчики та невеликий парк-сквер.

Садові кооперативи мають займати 200-250 кв. м території, включно із громадськими закладами. На дороги та пішохідні алеї у проекті передбачили 0,31 га загальної площі, а на озеленення — 0,3 га.

Пропоноване облаштування проектованої території

Поруч із територією ДПТ передбачають будівництво трьох шкіл на 1,9 тисяч місць та одного дитячого садочка на 600 місць. На проектованій території на тимчасових стоянках планують забезпечити 7 машиномісць.

У межах розбудови району, тут планують знести наявну нежитлову та малоцінну забудову та добудувати проектовані вулиці, зокрема Ряшівську, на яку ЛКП «Львівавтодор» наразі виготовляє документацію. Для прокладання вулиць, як вказано у пояснювальній записці, доведеться вилучити низку земельних ділянок та передати їх у фонд міста, оскільки ділянки перебувають у межах червоних ліній.

Площу 1,4 га, опрацьовану детальним планом території, планують забудувати за 15 років, а за 5 — реалізувати першу чергу.

Наявний стан розташування об’єктів на проектованій території

Громадські слухання триватимуть із 1 по 28 вересня. Пропозиції можна подавати до 28 вересня до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центри надання адміністративних послуг. Відповідальна за організацію розгляду пропозицій — Челепіс Д., тел. (032) 297 57 63.

Зустріч із головний архітектором проекту відбудеться 19 вересня о 18:00 у актовій залі Залізничної РА (м. Львів, вул. Виговського, 34).


Читайте також:
3 Вересня, 2018 00:43
Житель Спочатку довести до пуття вулицю Ряшівську, потім побудувати готелі і заклади харчування в зоні пішохідної досяжності від аеропорту!
2 Вересня, 2018 16:37
666 ...от я стільки не вип'ю , щоб в тих креслюнках щось зрозуміти ... а ви ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!