Самбірська міськрада відмовилася посилювати карантин «червоної» зони

2700 0
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій напередодні віднесла Самбір до «червоної зони» із найвищим рівнем епідеміологічної небезпеки.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Сьогодні, 17 серпня, у Самборі мали запрацювати жорсткіші карантинні обмеження, однак міські депутати після протесту під стінами Ратуші відмовилися посилювати карантин. Відповідне рішення у відеозверненні оприлюднила Марія Меличин.

Читайте також: Від сьогодні уся Львівщина у помаранчевій зоні. Що це означає

У поясненні йдеться, що рішення Державної комісії не грунтується на нормах Конституції, а нова формула, яку використовує Кабмін для зонування територій, є, на їхню думку, дискримінаційною.

Міська рада рекомендувала суб’єктам господарювання продовжити свою діяльність, дотримуючись карантинних вимог, а поліцію попросила не притягати до відповідальності підприємців, які працюватимуть. 

У рішенні міськради йдеться, що включення Самбора до червоної зони не відповідає реальному стану речей.

Після засіданні міськради мало відбутися ще засідання міської комісії ТЕБ і НС.

Читайте також: У ЛОДА пояснили, чому Самбір потрапив у червону Covid-зону

Нагадаємо, що сьогодні у Самборі люди вийшли на протест проти карантинних обмежень. За даними лабораторного центру МОЗ у Львівській області, у місті станом на ранок 17 серпня лабораторно підтверджено 182 випадки інфікування коронавірусом.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, із 17 серпня у Самборі мали запрацювати нові обмеження, що стосуються культурних заходів, закриття спортклубів та обмеження роботи ТРЦ і магазинів, а транспорт, що курсує через Самбір, мав працювати лише на висадку пасажирів.

«За останні 7 днів там є динаміка росту захворювань. Відповідно, три показники по Самбору відповідали критеріям червоної зони», – розповів Орест Чемерис. Ідеться про показники: заповненість лікарень, рівень тестувань та кількість нових хворих за 14 днів. 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!