«Самопоміч» матиме лише одного депутата у новій Верховній Раді

2261 0
Павло Бакунець переміг у 122-му окрузі, де за нього проголосували 14,84% виборців.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

У новій Верховній Раді партію «Самопоміч» представить лише один народний депутат. Міський голова Яворова Павло Бакунець переміг на 122-му виборчому окрузі, де за нього проголосували 14,84% виборців. 

На цьому окрузі ЦВК опрацювала 100% протоколів. за результатами чого Павло Бакунець обійшов інших кандидатів на 1078 голосів. На другому місці опинився кандидат від партії «Голос» Віталій Андрейко. За нього проголосувало 13,65% виборців.

На попередніх виборах до парламенту у 2014 році депутатами від «Самопомочі» стали 34 члени партії.

Читайте також: Хто перемагає на округах Львівщини. Інфографіка

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулись позачергові парламентські вибори. Наразі ЦВК порахувала 94,2% голосів виборців. Серед лідерів – «Слуга Народу», яка набирає 43,16% голосів, 13,04% виборців обрали «Опозиційну платформу – За життя». До трійки лідерів увірвалася ВО «Батьківщина», за яку проголосувало 8,18% українців. Водночас партію «Європейська Солідарність підтримали» 8,10% виборців.

5% бар’єр також долає партія «Голос», за яку попередньо проголосували 5,83% виборців. Решта партій не змогли подолати прохідний бар’єр.

Додамо, що на Львівщині у більшості округів лідирує партія «Голос» – 23,16%, на другому місці партія «Слуга Народу» – 21,93%, а 20,04% підтримали «Європейську Солідарність». 

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!