«Самопоміч» не набирає 2% голосів виборців. Дані екзит-полу

2741 0
Лідер партії і міський голова Львова готовий піти у відставку з посади очільника «Самопомочі».
фото: Надя Марченко

фото: Надя Марченко

Згідно з остаточними даними національного екзит-полу, партія міського голови Львова Андрія Садового «Самопоміч» набирає 0,7% голосів виборців. При врахуванні похибки (0,5-1%) політсила не набирає 2% і, відповідно, не отримуватиме фінансування з державного бюджету.

В ефірі телемарафону ТСН «Вибір країни» під час обговорення попередніх результатів голосування Андрій Садовий сказав про свою готовність піти з посади очільника партії.

«Не можна бути одночасно і міським головою, і лідером партії. Це дуже важко — я це побачив за ці 5 років. Моя робота — міський голова Львова. Я думаю, це нормальний демократичний принцип: не привів партію до перемоги — подав у відставку, і партія повинна обрати нового керівника», — сказав він.

Читайте також: Що обіцяють партії, які можуть потрапити в парламент. Аналіз програм

Нагадаємо, що відповідно до закону про фінансування партій із державного бюджету, політсила отримує бюджетну підтримку, якщо на останніх парламентських виборах набрала не менше 2% голосів виборців. Рішення про надання партії держфінансування приймається Національним агентством з питань запобігання корупції.

Додамо, що натомість більше 2% голосів виборців, згідно з екзит-полом, набрали «Сила і честь», «Опозиційний блок», «Партія Шарія», «Радикальна партія», «Українська стратегія», «Свобода» і «Громадянська позиція».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!