Депутати «Самопомочі» покинули засідання сесії ЛМР через неетичні висловлювання депутата ВО «Свобода». Доповнено

4154 0
Депутата від ВО «Свобода» Андрія Карбовника звинуватили у сексистських висловлюваннях та неетичній поведінці під час попереднього пленарного засідання.
ілюстративне фото: Вголос

ілюстративне фото: Вголос

24 депутати Львівської міської ради фракції «Самопоміч» у повному складі покинули пленарне засідання сесії міськради через неетичні висловлювання депутата від ВО «Свобода» Андрія Карбовника.

Зокрема, депутати вимагали позбавити Андрія Карбовника права виступати на сесіях від одного до п’яти засідань і звинуватили його у сексисизмі та приниженні жінок під час висловлювань на попередньому пленарному засіданні ЛМР, яке відбулося 7 червня.

«Ми вимагаємо негайного вибачення у Андрія Карбовника за неетичну поведінку і закликаємо депутатську комісію законності, депутатської діяльності та свободи слова розглянути, публічно засудити неетичну поведінку та вжити заходів для попередження подібних випадків у майбутньому», – заявив під час пленарного засідання керівник об’єднання «Самопоміч» у ЛМР Тарас Кльофа.

Натомість, після спільної наради керівників фракцій у ЛМР, представники партій звинуватили «Самопоміч» у політичних іграх. Після оприлюднення заяви представники «Самопомочі» покинули сесійну залу. На пленарному засіданні залишилося 37 депутатів, що робить сесію легітимною. Депутати продовжили роботу без представників «Самопомочі».

Доповнено. Секретарю ЛМР Анатолію Забарилові довелося перервати пленарне засідання на невизначений термін через відсутність кворуму. У результаті до перерви розглянули лише приблизно чверть питань.

Додамо, що фракція «Самопоміч» налічує 24 депутатів і є найбільш чисельною у Львівській міській раді.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!