Санітарний контроль на кордоні з Україною та обвал Росії. Головне за ніч і минулу добу

3958 1
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Санітарний кордон. Польща відсьогодні запровадить санітарний контроль на кордоні не лише з з Україною, а й Німеччиною і Чехією. Зокрема, він здійснюватиметься цілодобово в усіх автобусах, мініавтобусах, усіх транспортних засобах, які перевозять значну кількість людей.

Молдова вирішила закрити свої кордони для іноземців, які прибувають літаком із країн, де зафіксовані випадки коронавірусу COVID-19. Ця заборона напряму стосується і України. 

А Ізраїль в рамках боротьби з поширенням коронавірусу вводить 14-денну ізоляцію для всіх, хто приїжджає до країни з-за кордону.

Суд у Гаазі. Розпочався судовий процес над підозрюваними у вбивстві пасажирів літака Малайзійських авіаліній, збитого в 2014 році в небі над Донбасом. Тоді загинули 298 осіб. Засідання розтягнеться на 25 тижнів. Графік судових засідань є таким: 9-13 березня 2020 року; 23-27 березня 2020 року; 8 червня — 3 липня 2020 року; 31 серпня — 13 листопада 2020 року; 1 лютого — 26 березня 2021 року. Засідання транслюватимуть наживо.

За оцінками юристів, судовий процес  триватиме 4-5 років. Це, звичайно, за умови, що засідання спеціально не затягуватимуть, особливо адвокати підозрюваних у збитті, які зараз мешкають у Росії.  

Падіння Росії. Не зовсім так, як мріялося, однак... На тлі падіння цін на нафту на 30% (яке спровоковане РФ) обвалилися європейські фондові індекси, які своєю чергою, потягнули вниз  світові валюти - особливо країн, що розвиваються. Зокрема, російський рубль став лідером зниження, втративши щодо долара понад 7%. 

Агентство Fitch вважає, що падіння цін на нафту до 30 доларів загрожує РФ потужною кризою.

Авакова змінять? Фракція «Слуга народу»  запропонує кандидатуру заступника міністра внутрішніх справ, який згодом зможе замінити Арсена Авакова. «Ми вирішили так: запропонуємо заступника, і якщо ця людина виросте, і ми будемо розуміти, що він зможе замінити міністра», - дослівно заявила заступник глави фракції Євгенія Кравчук. Тобто, ми ніби хочемо змінити Авакова, але будемо чекати, коли хтось і кудись там виросте...

Розірвати шаблон про Шевченка. До річниці від дня народження Кобзаря Tvoemisto.tv розпитало режисера фільму «Тарас. Повернення» (має вийти в прокат 2 квітня) Олександра Денисенка про створення кінокартини та про образ українського поета у стрічці.

А ще у нас атмосферне відео образу Кобзаря у сучасному трактуванні та п’ять найбільш резонансних, на нашу думку, цитат з його творчості.

Гарного дня усім! І нехай Вас не лякають похмуре небо, ймовірні перспективи економічної кризи та коронавірус. Шевченко і Весна завжди переможуть!


Читайте також:
10 Березня, 2020 14:02
Юрій-Олександр Класні стандарти журналістики:"Не зовсім так, як мріялося, однак...", дуже люблю коли інформація подається об'єктивно)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!