«Сашко, виходь гулять!» Або чому написи на львівських стінах не є мистецтвом

3560 0
На вулицях Львова стало значно більше надписів на стінах. Молодь різнобарвна і хоче крокувати вперед, але ці «графіті» не завжди схвалюють місцеві мешканці, адже вони псують історичні пам’ятки міста і естетичний вигляд житлових будинків. Tvoemisto.tv дізналося, у чому вбачають вирішення проблеми львівські митці та чиновники.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Львівський художник-ілюстратор Нестор Гук згоден, що надписи на пам’ятниках архітектури – це чистої води вандалізм і неповага до інших і до мистецтва в цілому.   «Кожна людина, яка має мистецькі цінності в жодному разі цього робити не стане. У Львові  є місця для графіті, де можна виразити свої мистецькі емоції, але їх, на жаль, замало, – говорить він. – Треба, щоб чиновники і міська влада вирішували питання з місцями для творчого простору».

На фото: площа Ринок

 

На фото: вулиця Лесі Українки

 

На фото: вулиця Івана Франка

 

На фото: вулиця Івана Франка

 

На фото: вулиця Івана Франка

Роман Гавчак, заступник начальника відділу житлового господарства Галицької районної адміністрації, у свою чергу зазначив, що з такими прикладами вандалізму повинна боротися поліція.  «Ми не маємо даних таких правопорушників міста, – говорить він, – але  найголовніше – це свідомість людей. На Вітовського у парку культури є спеціальні місця для такої творчості».

Підготувала Дар’я Романець
Фото автора

Матеріал підготований у рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia»* 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!