Сайт Львівської ОДА відновив роботу після кібератаки

1722 0
Офіційний інтернет-портал Львівської обласної державної адміністрації сьогодні, 20 серпня, відновив свою роботу після збою, спричиненого несанкціонованим втручанням сторонніх осіб.
фото: www.loda.gov.ua

фото: www.loda.gov.ua

Нормального функціонування веб-ресурсу http://www.loda.gov.ua/ вдалось досягти внаслідок швидкої реакції розробника, правоохоронних структур та компанії, котра надає послуги хостингу. Зараз наслідки кібератаки повністю усунуто. Також вдалося відслідкувати місце перебування зловмисників та заблокувати IP-адресу, із якої здійснили злом сайту ЛОДА. Втручання у роботу порталу відбулось із Кримського півострова, зокрема сигнал надходив із міста Сімферополь. За фактом злому сайту Львівської ОДА триває досудове розслідування. У зв’язку із несанкціонованим втручанням у його роботу відкрито кримінальне провадження. Інформацію занесено у єдиний реєстр досудових розслідувань, – інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Читайте також: 10 порад від експерта: Як поводитись в інтернеті в час війни?

Нагадаємо, що офіційний веб-портал Львівської обласної державної адміністрації тимчасово припинив роботу у середу, 19 серпня. Причиною цього стало несанкціоноване втручання у систему керування сайтом, внаслідок якого злочинцям вдалось розмістити інформацію відверто проросійського та хворобливого змісту, яка принижує честь та гідність українців.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!