СБУ арештувала активи соратників путіна, що будують завод на Львівщині

10996 0
Йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, який постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

Київська міська прокуратура за ініціативи Служби безпеки України арештувала активи компанії, якою володіли особи з оточення президента рф володимира путіна. Йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, який постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.

Як повідомили в управлінні СБУ у Львівській області, кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, причетні до фінансування так званих «Л/ДНР». А один із них навіть належить до найближчого оточення президента рф та є спонсором передвиборчої кампанії партії «єдина росія». До того ж – будує житло для співробітників фсб і збройних сил рф.

Читайте також: Кому належать львівські готелі та чи є там російський бізнес

Силовики не розкривають назву компанії, але, за даними джерела УП, йдеться про компанію «Аерок», яка підпорядковується російському олігарху Андрію Молчанову. Зокрема, як повідомляло Tvoemisto.tv, підприємство з російським корінням почало будувати на Львівщині завод із виготовлення виробів з автоклавного газобетону потужністю 480 000 кубічних метрів/рік. У листопаді минулого року в Стрию заклали перший камінь у його спорудження.

Щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії зробило ребрендинг торгової марки. Утім на це підприємство наклали арешт. Так, за рішенням суду арештували активів на понад 2 млрд грн:

  • 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн;
  • рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн;
  • 9 банківських рахунків, де наявні загалом понад 104 млн грн.

 

Це зробили у межах кримінального провадження за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте також: У Львові близько 80 підприємств належать росіянам

Відповідно до рішення суду, арештоване майно передають в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Нагадаємо, у березні минулого року стало відомо, що у Стрию на Львівщині планують збудувати завод на 150 робочих місць. Відповідний меморандум про співпрацю з генеральним директором ТОВ «АЕРОК» Дмитром Рудченком тоді підписав міський голова Стрия Олег Канівець.

За даними YouControl, ТОВ «АЕРОК» зареєстроване у місті Обухів Київської області. Фірма спеціалізується на виготовленні виробів з бетону для будівництва. Кінцевим бенефіціарним власником тут є російська компанія «ГРУППА ЛСР» із місцем реєстрації у Санкт-Петербурзі. Генеральний директор «ГРУППА ЛСР» – російський мільярдер Андрій Молчанов.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!