СБУ Львівщини розпочала розслідування через обстріли Яворівського полігону

17801 0
Досудове розслідування розпочато за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей.
Фото: dialog.ua

Фото: dialog.ua

Через авіаудари по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львівській області, внаслідок чого загинуло 35 людей та поранено 134, відкрито кримінальне провадження, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Читайте також: Окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині – ЛОВА

«За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону розпочато досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, а також ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110 та ч. 2 ст. 437 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Нагадаємо, що на Львівщині, близько 05:30 год. окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Зазначимо, що вранішні удари, які пролунали на Львівщині, здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ми збили в повітрі. Через обстріл полігону загинуло 35 людей, а ще 134 перебувають у лікарні з різними ступенями ураження.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!