СБУ на Львівщині викрила Асоціацію на масштабній схемі привласнення коштів на будівництві

3473 0
До схеми причетні учасники однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування. Вона об’єднує районні ради Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ викрила посадовців органів місцевого самоврядування на привласненні бюджетних коштів на понад 1,3 млн грн. Посадовці організували схему під час реалізації міжнародного проекту з благоустрою і будівництва об’єктів туристичної інфраструктури. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Слідчі встановили, що до схеми причетні учасники однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування. Вона об’єднує районні ради Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Співробітники спецслужби задокументували, що асоціація стала розпорядником грошей, виділених як з держбюджету через субвенцію, так і наданих Європейським Союзом. За даними СБУ, зловмисники залучили до протиправного механізму представників кількох підприємств-підрядників. Організатори вносили до актів виконаних робіт завищені дані про вартість обладнання і обсяги виконаних робіт.

За висновками експертів, вони привласнили понад 1,3 млн грн. 

В обласній прокуратурі Львівщини уточнили, що йдеться про розкрадання бюджетних коштів під час будівництва велоремонтних станцій на Львівщині.

«Встановлено, що одне з ТзОВ та декілька інших підрядних організацій у період листопад 2018 – грудень 2019 років збудували на замовлення однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування за кошти Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА 14 ремонтних станцій на території Львівської області. Однак у акти виконаних робіт службові особи цих підприємств вносили завідомо неправдиву інформацію – завищували вартість устаткування та робіт, а кошти привласнювали. Внаслідок таких дій бюджету було завдано збитків на понад 1,3 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Наразі двом учасникам схеми повідомили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваним, це позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

За даними Tvoemisto.tv, йдеться про Асоціацію Єврорегіон «Карпати – Україна», що розташована у Львові, на вулиці Винниченка, 14. Зокрема, якщо порівняти фото, розміщені на Фейсбук-сторінці СБУ у Львівській області та нашим фото, то схожість очевидна. Хоча напис на зображенні СБУ і розмитий.

   

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!