СБУ на Львівщині за тиждень викрила 7 поширювачів фейків про коронавірус

1416 0
Дані про них передали в Нацполіцію для адмінпокарання.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Протягом тижня працівники УСБУ у Львівській області викрили сімох розповсюджувачів фейків про поширення коронавірусу в Україні. Їх мають притягнути до відповідальності. Про це повідомляє пресслужба УСБУ у Львівській області.

Читайте також: У мережі закликають не випускати дітей на вулицю - буде штраф. Але це фейк

«Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники намагалися дестабілізувати ситуацію та посіяти панічні настрої серед мешканців Львівщини. Наразі СБ України передала до Нацполіції всю необхідну інформацію для застосування до них заходів адміністративного впливу», – ідеться в повідомленні.

Окрім того, зазначають в СБУ, перевіряється інформація про можливу причетність проросійських агітаторів до розповсюдження фейків про коронавірус в Україні. У разі підтвердження, такі дії можуть бути кваліфіковані за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Загалом же в Україні за період карантину виявили на поширенні фейків про коронавірус 79 людей та заблокували понад тисячу інтернет-спільнот, що мали близько пів мільйона підписників. Четверо інтернет-агітаторів діяли за завданням російської сторони.

Читайте також: У СБУ спростували фейк про нічну дезінфекцію міст із вертольотів

Розслідування проводиться у межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!