Як поводитися під час обстрілів. Інструкція СБУ

8076 0
Правоохоронці повідомляють, що снаряд (ракету) можна помітити та відреагувати, залп реактивної ракети добре видно. Вночі це яскравий спалах, вдень димні сліди ракет.
Фото: Факти

Фото: Факти

Служба безпеки України нагадує, як діяти під час обстрілів та закликає містян бути пильними і повідомляти про підозрілих осіб, або підозрілу техніку біля стратегічних об'єктів. Про це йдеться на офіційній сторінці СБУ Львівщини у Фейсбуці.

Читайте також: Напад Росії на Україну. Оперативна інформація. Оновлюється

Правоохоронці повідомляють, що снаряд (ракету) можна помітити та відреагувати, залп реактивної ракети добре видно. Вночі це яскравий спалах, вдень димні сліди ракет.

Під час артилерійського, мінометного чи авіаційного нальоту не залишайтеся у під'їздах, під арками та на сходових майданчиках. Також небезпечно ховатися у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій та під стінами будинків з легких конструкцій. Такі об'єкти є неміцними, ви можете опинитися під завалом або травмуватися.

Якщо вогонь артилерії, мінометний обстріл, авіаційне бомбардування застали вас на шляху, негайно лягайте на землю, туди, де є виступ або хоча б невелике заглиблення. Захист можуть дати бетонні конструкції (крім тих, що можуть обвалитися або спалахнути), траншеї, неглибокі підземні колодязі, широкі труби водостоку та канави.

Закривайте вуха долонями і відкривайте рот – це врятує від контузії, убереже від баротравми.

Додамо, що сьогодні вранці міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до містян з застереженням щодо осіб у камуфляжній формі із червоною стрічкою, він зазначив, що вони можуть бути диверсантами. Відповідне повідомлення він отримав від антитерористичного штабу. Якщо зафіксували осіб із підозрілою поведінкою – одразу повідомляйте на 102. Мешканців закликають бути пильними та обережними. Цю інформацію у коментарі Тvoemisto.tv також підтвердили в управлінні СБУ у Львівській області Роксолана Яворська. 

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України вводять воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували.

Оперативна інформація про напад Росії на Україну, що постійно оновлюється, читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!