СБУ не підтвердила, що львівська компанія причетна до сепаратистів

2010 0
Служба безпеки України завершила перевірку одного з відомих українських виробників пива ТОВ ТПК "Перша приватна броварня" і заявила, що у спецслужби немає інформації про причетність компанії до фінансування сепаратизму і тероризму на Донбасі.
Фото: ukranews.com

Фото: ukranews.com

"Повідомляємо, що в даний час інформація, яка б засвідчила факти причетності компанії до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам і безпеці України, в органах державної безпеки відсутня", – сказано в документі, пише Дело.

Юрист компанії "Перша приватна броварня" Юлія Свистович вказує, що такий прецедент з проведення перевірки СБУ за власною ініціативою компанії – це "цивілізоване і правове рішення, до якого ми звернулися, щоб спростувати всі подібні звинувачення у фінансуванні сепаратистів".

Фото: delo.ua

Нагадаємо, 11 липня компанія подала заяву в СБУ з проханням здійснити перевірку власної діяльності. Це пов'язано із акціями у Львові та Києві. У громадському транспорті та на вулицях міст масово поширювали листівки, де йшлось про те, що начебто "«Перша Приватна Броварня» спонсорує тероризм і що купуючи це пиво ви купляєте один патрон, який вбиває українського солдата".

Компанія також звернулася з відповідними позовами до Генеральної прокуратури та прокуратури Львівської області про початок розслідування кримінального злочину і притягнення винних у дискредитації її іміджу до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Довідка:

Компанія "Перша приватна броварня" була створена в 2004 році родиною Андрія Мацоли і залишалася виключно сімейним підприємством до січня 2012 року.  У 2012 році відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", який належав міжнародній групі OASIS CIS, що спеціалізується на виробництві пива і безалкогольних напоїв в 6 країнах. 30% акцій OASIS CIS належать Європейському Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) і німецькому пивному концерну Oettinger. Контрольним пакетом OASIS CIS володіють 4 керуючих партнера компанії - громадяни США, Ізраїлю, Великобританії та Росії.

В результаті злиття "Перша приватна броварня" сьогодні здійснює управління 2 пивзаводами - у Львові та в Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива в рік. Найбільшим акціонером компанії і її СЕО залишається українець Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР, решту акції розподілені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!