СБУ не виявила порушень у опитуванні про Галичину як окрему державу

2455 0
Водночас КМІС продовжив проводити опитування про статус Галичини.
Фото: ukrinform.com

Фото: ukrinform.com

СБУ після перевірки не виявила порушень у опитуванні КМІС про від’єднання Галичини. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор КМІС Володимир Паніотто.

«Представник СБУ зателефонував сьогодні і повідомив, що перевірка не виявила порушень», – написав він.

Читайте також: Віталій Портников прокоментував заяви про сепаратизм Галичини

Водночас КМІС продовжив проводити опитування. Разом із тим СБУ допитала організаторку опитування на Львівщині та перевірила головний офіс у Києві. За словами головної редакторки видання, на замовлення якого проводили опитування, Юлії Мостової, до них у офіс із перевіркою не приходили, а саме опитування вважає прийнятним, оскільки подібне у 2014 році проводили на Донбасі.

Нагадаємо, з 22 квітня Київський міжнародний інститут соціології на замовлення видання «Дзеркало тижня» розпочав опитування про статус Галичини після виборів. Серед варіантів відповідей – Галичина (Львівщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина) у складі унітарної України, у складі унітарної, але децентралізованої України із широкими повноваженнями для областей, Галичина як суб’єкт федерації у складі України, приєднання до Польщі та відокремлення як незалежної держави.

Читайте також: СБУ викрила торговців зброєю у Львові. Фото

Після того, як місцеві активісти почали викладати фото анкети у соцмережі, СБУ розпочала перевірку на предмет публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, що передбачає кримінальну відповідальність.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!