СБУ перевірить популярний телеканал за карту України без Криму

1994 0
Телеканал у у випуску ТСН від 13 квітня показав карту України без окупованої Автономної Республіки Крим.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення за зверненням Служби безпеки України позапланово перевірить телеканал «1+1». Про це йдеться в повідомленні Нацради.

Телеканал у випуску ТСН від 13 квітня показав карту України без окупованої Автономної Республіки Крим. Зокрема у сюжеті «Обвал цін» (о 20:25) мапи України без окупованої Автономної Республіки Крим. У Нацраді кажуть, що йдеться про карту від енергетичної європейської біржі, яка продає електроенергію в країнах Європи (Норвегія).

В СБУ кажуть, що цей факт є порушенням вимог пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», якими телерадіоорганізацію зобов’язано дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

Перевірку запланували після завершення карантину. Зазначимо, що у вказаному відеосюжеті від «1+1», завантаженому на Youtube програми «ТСН», у сюжеті не показано карту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!