СБУ попереджає львів’ян про можливі теракти

7575 0
Служба безпеки України викрила та затримала небезпечну терористичну групу, яка готувала серію терактів у Львові.
Фото: rian.com.ua

Фото: rian.com.ua

До складу злочинної групи, яка називала себе «Загін імені Кузнєцова», входило п’ятеро громадян України, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації. Члени угрупування пройшли диверсійну підготовку в таборі для найманців на території Російської Федерації, інформує прес-центр СБУ.

За вказівкою іноземної спецслужби група терористів готувала вибухи на території Львівщині, зокрема на об’єктах критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу. Зловмисники мали завдання дестабілізувати ситуацію, залякати населення та спровокувати паніку у регіоні. Їхня робота координувалась представниками головне розвідувальне управління Генштабу збройних сил Росії.

4 листопада співробітники СБУ затримали усіх членів групи до скоєння ними злочину. Терористи планували підірвати за допомогою саморобного вибухового пристрою об’єкт транспортної інфраструктури Львова.

Фото: СБУ

Під час обшуків у квартирах членів групи вилучено чотири гранати «РГ-42» та інструкції щодо виготовлення вибухових пристроїв.

Слідчі СБУ у Львівській області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.15 (замах на злочин) та ч.2 ст.258 (теракт) Кримінального кодексу України.

Гаряча лінія Служби безпеки України для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією - 0 800 501 482, [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!