СБУ прийшла з обшуками до церкви московського патріархату у Львові

4025 0
Працівники Служби безпеки прийшли з обшуками до церкви святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові.
фото марти оліярник у фейсбуку

фото марти оліярник у фейсбуку

Працівники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуками до церкви святого Георгія Змієборця УПЦ (МП) у Львові, що на вулиці Тараса «Хаммера» Бобанича, 3 (колишня назва – Короленка). Інформацію про це у коментарі Tvoemisto.tv підтвердили власні джерела в СБУ.

У неділю, 11 грудня, у церкві не проводили літургії, хоча за розкладом вона мала відбутися. 

Напередодні обшуки проводили у Черкаській, Волинській, Рівненській, Чернівецькій, Харківській, Херсонській областях тощо. Під час обшуків у єпархіях Української православної церкви (МП) правоохоронці знаходили пропагандистські матеріали, символіку російських окупаційних «адміністрацій», російські агітаційні документи. 

Читайте також: В Україні просять ввести санкції проти верхівки РПЦ

Нагадаємо, що на Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі,Червонограді та Раві-Руській. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає російська рравославна церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!