СБУ розсекретила матеріали про Голодомор 1932-1933 років

2436 0
Служба безпеки України розсекретила кримінальні справи пов’язані з Голодомором в Україні 1932-1933 років. Про це повідомляють у прес-службі СБУ.
фото: СБУ, focus.ua

фото: СБУ, focus.ua

У рамках загальнодержавних заходів із вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу - Голодомору 1932-1933 років в Україні, Галузевий державний архів Служби безпеки України презентував низку документів із архівних кримінальних справ, що зберігаються в архівних підрозділах регіональних органів СБУ. Усі матеріали будуть передані до Інституту національної пам’яті. Про це повідомляють у прес-центрі СБУ.

Фігуранти нещодавно віднайдених архівних кримінальних справ чинили опір розкуркуленню, колективізації, насильницькій хлібозаготівлі та іншим заходам тоталітарної влади, які призвели до тяжкого руйнування українського села й Голодомору.

Переглянути матеріали можна на сайті СБУ.

Читайте також: Сьогодні у Львові вшановують День пам’яті жертв голодоморів. Перелік заходів

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!