СБУ встановила особу командира росіян, який наказував катувати українців у Херсоні

935 0
Науменко особисто брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні, наказував застосовувати проти українців світлошумові гранати та сльозогінний газ.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України встановила особу командира армії рф, який віддавав наказ катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні. Йдеться про заступника начальника управління росгвардії по Ростовській області полковника поліції Олександра Науменка із позивним «Альфа». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства СБУ, з березня Науменко керує військовослужбовцями росгвардії та представниками незаконних збройних формувань рф у тимчасово окупованому Херсоні. За його наказами відбуваються незаконні затримання та тортури над місцевими мешканцями, проникнення до їхніх помешкань і заволодіння майном.

Читайте також: У звільненого з полону Михайла Діанова не зрослалася рука і бракує 4 сантиметри кістки

Служба безпеки встановила, що Науменко особисто брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні. Віддавав накази застосовувати проти українських громадян світлошумові гранати та сльозогінний газ. Серед херсонців були потерпілі.

Окрім того, за його вказівкою російські військові викрали двох українців і декілька тижнів жорстоко їх катували. Вони намагалися вибити з них інформацію про військових ЗСУ та їх місця дислокації, а також схиляли до співпраці з окупантами.

Наразі російському полковнику Науменку оголошено підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!