СБУ викрила мешканок Львівщини, які закликали берегти путіна та молилися за окупантів

1531 0
Встановлено, що одна з жінок підтримує тісні зв’язки з родичами з рф, які брали участь у збройній агресії проти України та становлять загрозу національній безпеці.

Служба безпеки на Львівщині викрила двох мешканок, які брали активну участь в інформаційних інтернет-кампаніях, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті в Україні. Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області. 

Читайте також: Просували «Львівську народну республіку». У Львові СБУ затримала агітаторів

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення, використовуючи акаунти у соцмережах, зловмисниці активізували російську пропаганду. Для масового поширення кремлівських наративів серед українців, вони «розганяли» заклики на підтримку ворожих військ, виправдовували злочини окупантів та заперечували збройну агресію.

Читайте також: Провели понад 50 обшуків. СБУ викрила корупційну схему ДСНС в 11 областях

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що одна з жінок підтримує тісні зв’язки з родичами з рф, які приймали участь у збройній агресії проти України та становлять загрозу національній безпеці.

Читайте також: На Львівщині злочинна організація під виглядом тероборони викрадала людей

Наразі фігуранткам повідомлено про підозри у вчиненні злочинів за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти Україні, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала двох львів'янок, які у соцмережах виправдовували військову агресією рф проти України та підтримували злочинні дії окупантів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!