СБУ викрила на Львівщині російську «ботоферму»

1817 0
Реєстрацію акаунтів в Інтернеті проводили за допомогою SIM-карток українських та російських операторів зв’язку.
фото: www.ednist.info

фото: www.ednist.info

Служба безпеки України блокувала на Львівщині діяльність розгалуженої мережі «ботоферм», якими керували з території Росії. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що організатори керували електронними поштовими скриньками й обліковими записами у соцмережах з використанням фейкових персональних даних. Реєстрацію таких акаунтів в Інтернеті проводили за допомогою SIM-карток українських та російських операторів зв’язку.

«Зловмисники зареєстрували кілька тисяч активних акаунтів для поширення у соцмережах недостовірної інформації щодо ситуації в Україні, продовження гібридної війни проти нашої держави та здійснення впливу на свідомість людей з метою поширення негативного настрою в суспільстві та дискредитації української влади», – йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків виявили і вилучили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми та шлюзи), понад 15 тисяч SIM-карток операторів мобільного зв’язку України та Росії. Також діяльність схожих угруповань припинили в Києві, Сумах, Чернігові та Одесі.

Зараз перевіряють версію щодо причетності до організації вказаного угруповання спеціальних та розвідувальних органів РФ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!