Російський агент хотів влаштуватися до полку спецпризначення

1009 0
Щоб виконати завдання, зловмисника перекинули з території рф в Україну до початку повномасштабного вторгнення.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві затримали російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку «Азов». Про це повідомляють в СБУ.

За даними слідства, затриманим виявися мешканець Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації «днр». Там він входив до складу підконтрольних рф так званих «1-го та 2-го армійських корпусів». Зокрема, проходив службу в загоні спеціального призначення  «республіканської гвардії днр».

«До 2018 року він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Проте згодом бойовик залишив своїх ватажків і виїхав до рф. Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності. Щоб виконати завдання, зловмисник був перекинутий з території рф в Україну до початку повномасштабного вторгнення», – пояснюють в СБУ. 

Читайте також: Киян попереджають про вибухи в області

У разі проникнення до лав Збройних Сил України він міг передавати своїм російським «кураторам» дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також кількість їх особового складу і техніки. Втім співробітники Служби безпеки своєчасно викрили і затримали агента на спробі проходження відбору до «Азову».

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Львові викрили чергову злочинну схему переправлення військовозобов'язаних за кордон. Зокрема, обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Львова, члену громадської організації, який за 10 тисяч доларів відправляв ухилянтів до Польщі.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!