Укрзалізниця через ОРДЛО купувала неякісні російські запчастини для Львівської залізниці

1332 0
У посадовців Укрзалізниці та в офісах постачальників проводять обшуки.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України блокувала механізм постачання Львівській залізниці неякісних запчастин виробництва РФ, які ввозились через тимчасово окуповані території, повідломляє СБУ.

Оперативники встановили, що оборудка діяла упродовж 2019-2020 років. Її організатори ‒ комерсанти, за сприяння посадовців регіональної філії. Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою із РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

За висновками експертів, своїми діями фігуранти не лише завдали значних економічних збитків АТ «Укрзалізниця», але й створювали реальні передумови до виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі.

Через реалізацію таких протиправних механізмів могло здійснюватися фінансування так званих «ДНР» та «ЛНР». 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові та Києві проводять обшуки у посадовців Укрзалізниці та в офісах комерційних структур постачальників.

Досудове розслідування триває.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!