СБУ заарештувала активи українського банку і компанії, що спонсорували агресію росії

1450 0
Кінцевими бенефіціарами обох компаній є росіяни.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України заарештувала активи компанії-дистриб’ютора алкогольних напоїв та одного із комерційних банків, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин країни-агресора. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Загалом орієнтовна вартість арештованого судом майна обох юридичних осіб сягає майже 880 млн грн, а корпоративних прав – понад 1,2 млрд грн.

Зазначимо, що Служба безпеки не розголошує назви банку та компанії, але, як повідомили LB.ua співрозмовники серед правоохоронних органів, йдеться про ТОВ «Руст Україна» та «Банк Форвард».

У компанії-дистрибʼютора заарештували:

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу у розмірі майже 125 млн грн;
  • 9 легкових автомобілів на загальну суму понад 3 млн грн;
  • 282 950 пляшок алкогольної продукції на загальну суму більше 24, 5 млн грн;
  • 5 рахунків, відкритих в українських банках.

 

За даними YouControl, контролером ТОВ «Руст Україна» є ТОВ Пасалба ЛТД, зареєстрована на Кіпрі. Уповноваженою особою зазначений Сергій Пущенський. Кінцевим бенефіціаром «Банк Форвард» є ЗАТ «Банк Русский Стандарт». 

СБУ продовжує досліджувати всі обставини діяльності цих підприємств у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями ККУ.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!