Депортовану з Росії львівську журналістку Олену Бойко затримала СБУ

5266 1
15 грудня Галицький районний суд Львова дозволив затримати Олену Бойко та обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою.
Фото: СБУ у Львівській області

Фото: СБУ у Львівській області

Служба безпеки України затримала львівську журналістку Олену Бойко (Віщур), яку напередодні депортували з території РФ. Про це повідомили на сторінці СБУ у Львівській області у Facebook.

«Починаючи з 2014 року, агітаторка розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, вона у засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України», – йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Читайте також: На Львівщині арештували озброєного священика російської церкви

14 грудня торік Олену Бойко оголосили у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання та обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В управлінні СБУ у Львівській області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

До Москви Олена Бойко втекла 2015 року після затримання її СБУ, вилучення техніки та банківських карток, на які надходили гроші з Росії і статут партії «Русь Соборна». У Росії вона неодноразово просила надати їй політичний притулок. Олена Бойко активно брала участь у проросійських телепрограмах, у яких критикувала українську владу. В Україні їй закидають співпрацю з бойовиками на Донбасі. З Росії її примусово депортували через порушення терміну перебування на території країни.

Фото та відео УСБУ у Львівській області


Читайте також:
17 Січня, 2019 09:39
666 ... от не слухають оті патрійоти з сбу , що люди кажуть -- не чіпай г.івно --не смердітиме ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!