СБУ затримала послідовницю колаборанта Стремоусова, яка поширювала ворожу пропаганду

874 0
Наразі фігурантці обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ затримала послідовницю колаборанта Кирила Стремоусова, яка поширювала ворожу пропаганду. Про це повідомили в Службі безпеки України. 

«Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували канал поширення кремлівської пропаганди, який діяв у Київській області. У результаті слідчо-оперативних дій викрито «послідовницю» Кирила Стремоусова, яка намагалась організувати розгалужену мережу поширення в інтернеті кремлівських наративів щодо війни в Україні. Нею виявилась громадянка рф, яка у 2007 році приїхала в Україну та оселилася у Бучанському районі Київщини», – пояснили там.

Спочатку зловмисниця систематично брала участь у замовних мітингах антивакцинаторів, організованих Кирилом Стремоусовим у Києві. Після повномасштабного вторгнення вона увійшла до мережі інтернет-агітаторів у столичному регіоні, до якої входило ще понад 20 осіб. Учасники мережі систематично розповсюджували ворожий контент у підконтрольних Telegram-каналах та інших соціальних мережах, у тому числі заборонених в Україні. 

Читайте також: Унаслідок падіння вертольота в Броварах загинула матір трьох дітей 

«Зловмисниця розповсюджувала пропагандистські матеріали, отримані від кураторів з рф, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської області та АР Крим. Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці виявили російські паспорти, заборонену символіку та мобільний телефон, з якого вона адмініструвала пропагандистську групу», – додали в СБУ. 

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі їй обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває розслідування.

Довідково. Кирило Стремоусов – громадський діяч та блогер, під час російського вторгнення в Україну 2022 року перейшов на бік ворога та очолив окупаційний орган влади у Херсоні «комітет порятунку за мир і порядок».

Нагадаємо, СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав рашистам під час окупації, а потім хотів «замаскувати» свої злочини, вступивши в український добробат.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!