Київ

СБУ затримала свого експрацівника, який утік перед війною та закликав колег дезертирувати з Києва

514 0
У випадку відмови чоловік погрожував «злити» їхні персональні дані представникам російських спецслужб.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала колишнього працівника одного зі структурних підрозділів СБУ, який закликав колег дезертирувати, повідомляють у відомстві.

Там даними спецслужби, перед повномасштабною війною РФ проти України чоловік звільнився та виїхав до однієї з країн Євросоюзу. Звідти експрацівник СБУ телефонував колишнім колегам і закликав їх дезертирувати з Києва. Він обіцяв, що так з ними «все буде добре», а в разі відмови погрожував злити їхні персональні дані представникам російських спецслужб, розповідає СБУ.

Читайте також: нардепи просять СБУ проконтролювати, аби з Лаври не зникли святині

«Крім того, зловмисник намагався передати ворогу відомості про хід мобілізаційних заходів і місця дислокації окремих підрозділів Сил оборони. Для цього намагався випитати цю інформацію у працівників СБУ» йдеться в повідомленні СБУ.

Колишній працівник СБУ перетнув держкордон України у березні 2023 року, де його одразу затримали. Слідчі повідомили про підозру за статтями ККУ про державну зраду та дезертирство. Зараз він перебуває під вартою.

Як ми писали раніше, колишній проректор одного з вищих медичних навчальних закладів Києва проведе 15 років за ґратами.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!