Секретар бюджетної комісії ЛМР ініціював нове будівництво на Липинського. Візуалізація

6934 0
Проект детального плану передбачає зведення торгово-розважального комплексу або житлово-офісної забудови.
Візуалізація "Містопроекту" / Автори концепції: Юрій Столяров, Ольга Малиновська, Дмитро Пірог

Візуалізація "Містопроекту" / Автори концепції: Юрій Столяров, Ольга Малиновська, Дмитро Пірог

Детальний план розробили за рішенням виконкому ЛМР за заявою власника ділянки Григорія Козловського. Він є бізнесменом, гендиректором ТОВ «Холдинг «Гранд Готель», а також депутатом Львівської міськради від партії «БПП — Солідарність», секретарем депутатської комісії з питань фінансів та планування бюджету. 
 
Сам проект детального плану розглядає два варіанти забудови між комплексом Згромадження Отців Оріоністів, що на Лінкольна, 12 та вулицею Липинського: будівництво житлово-громадського або будівництво торгово-розважального комплексу.
 

«Управління архітектури (міськради — авт.) запропонувало нам подати два варіанти на розгляд громадськості. Остаточно має бути обраний варіант після громадських слухань і містобудівної ради. Бо кожен варіант має своє сильні сторони і недоліки», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор проекту, архітектор інституту «Містопроект» Юрій Столяров. 
 
На думку архітекторів розміщення ТРЦ є менш прийнятним рішенням: «Розміщення крупного торгово-розважального комплексу викличе там проблеми з транспортом. Там немає дорожньої розв’язки, і такий комплекс, як «Ашан» чи  «Форум», буде притягувати велику кількість автомобілів. Це буде трохи проблемно для вулиці Липинського. Тому ми більше схиляємося до варіанту житлового комплексу із невеликими офісами і магазинами»
 
Обидва проекти передбачають благоустрій паркової території довкола та можливість створення штучної водойми. «Там існує одна водойма, але оскільки територія понижена, з високим рівнем ґрунтових вод, бо це долина річки Полтви, то там сприятливі умови для створення нових декоративних штучних водойм. В проекті можна передбачити, щоби дощові стоки після очищення потрапляли в ті водойми», – сказав Юрій Столяров.
 
 
 
Детальний план передбачає проживання на території до 1700 осіб. За умови такої заселеності з'явиться потреба у збільшенні місць у дитячому саду на 34, у школі на 136, на понад 100 кв. метрів – торгові площі та додати 6 закладів громадського харчування. 
 
 
Перший етап реалізації детального плану розрахований на 3-7 років і передбачає:
  • Будівництво громадсько-житлового комплексу або ТРЦ;
  • Реконструкцію дорожньо-транспортної мережі та облаштування інженерної інфраструктури;
  • Відведення ділянок парків;
  • Облаштування та благоустрій парків із штучними водоймами;
  • Завершення будівництва громадських об’єктів (в тому числі культового призначення).
 
Презентація проекту детального плану відбудеться 11 вересня о 18.00 в актовому залі парафіяльного центру Отців Оріоністів (м. Львів, вул. Лінкольна, 12). Громадські слухання тривають до 25 вересня. До цього часу можна надсилати пропозиції та зауваження до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через ЦНАП (пл. Ринок, 1), тел.: (032) 297-57-63.
 
Зоя Красовська
Візуалізація «Містопроекту»

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!