Секретар Львівської міськради пропонує ВРУ ухвалити закон про вільне володіння зброєю

2073 0
Абсурдно, що на восьмому році війни, при загрозі повномасштабного вторгнення, громадяни залишаються фактично роззброєними, каже Маркіян Лопачак.
Фото: Львівська пошта

Фото: Львівська пошта

Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак ініціював звернення депутатського корпусу до голови Верховної Ради України з вимогою негайно ухвалити законопроєкт №5708-1 від 13.07.2021 р. «Про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю».

Відповідне звернення Маркіян Лопачак зачитав під час засідання Львівської міської ради.

«Вільне володіння зброєю – це забезпечення конституційного права кожного українця на самозахист. І це право має бути врегульоване законом», – зазначив секретар ЛМР.

Маркіян Лопачак вважає, що українська нація довела вже свою зрілість.

«Просто абсурдно, що на восьмому році війни, в умовах складної криміногенної ситуації, при загрозі повномасштабного московського вторгнення, законослухняні громадяни залишаються фактично роззброєними перед злочинцями та окупантами», – додав Лопачак.

Нагадаємо, що проект Закону про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю передали на розгляд ВР. У пояснювальній записці йдеться, що вогнепальна зброя є найефективнішим засобом реалізації громадянами конституційного права на самозахист. Переважна більшість розвинених країн світу (усталених демократій) забезпечили таке право своїм громадянам.

За інформацією МВС України, громадяни легально володіють вогнепальною зброєю у загальній кількості близько 1,3 млн. одиниць, а за даними МВС України, протягом 2016 року було зафіксовано лише 69 випадків із використанням зареєстрованої  зброї.

Публікація в рамках програми висвітлення діяльності Львівської міської ради



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!