Семеро відомих українців отримали перші відзнаки «Національна легенда»

1292 0
Нагороду «Національна легенда України» планують зробити щорічною.
Фото: Сайт Президента

Фото: Сайт Президента

Президент Володимир Зеленський нагородив сімох відомих українських особистостей званням «національна легенда». Вручення державних премій відбулося вперше, та, за словами глави держави, відтепер буде щорічним. Про це повідомляють на сайті Президента.

«Я започаткував нову державну нагороду – «Національна легенда України». Щороку ми будемо відзначати нею наших видатних співвітчизників, які досягли вершин у галузі культури, спорту, науки. Сьогодні перші відзнаки отримали сім видатних українців. Сім великих імен. Сім національних легенд», – розповів Володимир Зеленський.

Цьогоріч «Національними легендами» стали:

  • співачка, народна артистка України та Герой України Софія Євдокименко-Ротару;
  • поет-пісняр, драматург, сценарист, народний артист та Герой України Юрій Рибчинський;
  • генеральний директор – художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, народний артист та Герой України Михайло Вантух;
  • живописець, народний художник України Іван Марчук;
  • артистка балету, балетмейстерка, народна артистка України Олена Потапова;
  • заслужений майстер спорту, заслужений тренер України Олег Блохін.

Також відзнаку присуджено посмертно композитору, народному артисту та Герою України Мирославу Скорику. Її отримала його дружина.

Зазначимо, що відзнака «Національна легенда України» виготовляється із золота та має вигляд стилізованої квітки, пелюстки якої покриті синьою та жовтою емаллю. У центрі нагороди міститься рельєфне зображення Знак Княжої Держави Володимира Великого. 

Нагородження відбуватиметься щороку з нагоди Дня Незалежності України. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!