Серед львівських вишів визначили «лідерів» за кількістю порушень

7940 0
За 8 мiсяцiв в Українi зафiксовали 381 порушення у вишах, кожне 3-тє – хабарництво i здирництво. Результати дослідження, здійсненого Аналітичним центром CEDOS, оприлюднили в Українському кризовому медіа центрі.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У день початку вступної кампанії, в Українському кризовому медіа центрі в Києві представили результати 8-місячного моніторингу порушень в українських вишах. Ресурс Profrights.org зафіксовав 381 підтверджене порушення. 101 порушення стосується хабарiв на сесії та при поселенні в гуртожиток, порушень договору з контрактниками, невчасного видання стипендій, розбазарювання майна, примусової праці, надання незаконних платних послуг (як-то закриття «н»-ок). «Насправді їх ще більше – понад 500, але докази надають не охоче, а без них ми не можемо опублікувати повідомлення» – зазначив Єгор Стадний, виконавчий директор Аналітичного центру CEDOS.

Читайте також: В Україні запрацювали гарячі лінії для вступників.Куди телефонувати?

Реалізатори дослідження зазначають, що абiтурiєнти мають бути особливо уважними, адже більшість порушень залишаються нерозкритими, а факти, що просочилися – рідкість та свідчення, що ситуація у ВНЗ може бути дуже невтішною. «На Profrights.org осмілюються звернутись лише одиниці з вираженим відчуттям справедливості і нетерпимості до корупції, більшість же – сама її ініціює та приймає. 381 порушення – лише верхівка айсбергу. Щоб «оголити» решту необхідно більше часу та самостійної роботи суспільства з побудови абсолютної нетолерантності до порушень, коли досягати будь-чого через хабар стає немодним та принизливим» – підсумував Стадний.

Вишi антилiдери згiдно з зареєстрованими порушеннями на Profrights.org у Львові:

Львівський державний інститут економіки і туризму;

Львівська комерційна академія;

Львівський національний аграрний університет.

Абітурієнтам варто звернути увагу на виші, які очолюють негативний рейтинг і в інших містах України:

Київ: МАУП, Національний Авіаційний Університет, Національний медичний університет, філії київських вишів: Житомирський торговельно-економічний коледж, Кам'янець-Подільський, коледж харчової промисловості НУХТ.

Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», Одеська національна академія харчових технологій, Одеський національний медичний університет.

Миколаїв: Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського.

Херсон: Херсонський державний університет.

Харкiв: Національний технічний університет «Харківський полiтехнiчний інститут».

Закарпаття: Ужгородський національний університет, Мукачівський державний університет

Черкащина: Уманський національний університет садівництва (випадки хабарництва зафіксовані на відео).

Деталі за телефоном: +38 093 79 303 76 [email protected] (Ірина Шевченко).

Джерело: cedos.org.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!