Політична реклама

Середній клас в Україні становить чверть населення

1336 0
Починаючи з 2000 року кількість громадян в Україні, яких впевнено можна віднести до середнього класу, збільшилась удвічі і досягла 23,6% громадян.

На сьогодні ознаками того, що людина відноситься до "середняків" є, наприклад, дохід на сім'ю не менше 2 тисяч доларів. Про це зазначають сайті ТСН, посилаючись на видання "Кореспондент".

Також сюди можна віднести невеликий бізнес, що приносить стабільний дохід, декілька вищих освіт, престижний автомобіль, власне житло, можливість користуватися приватною медициною та подорожувати кілька разів на рік. Фахівці до цього переліку ще додають наявність заощаджень, яких вистачить для того, щоб у разі втрати роботи певний час підтримувати звичний спосіб життя.

За словами експертів, український середній клас наразі переживає не тільки ріст, але й якісну трансформацію: його цінності та пріоритети стають все більше західними. Цьому сприяли помаранчева революція та пережита 4 роки тому криза. Все більше громадяни даної категорії звертають увагу на демократичні цінності. Для них важливими є чесні вибори та незалежна судова система.

Як повідомлялось, дослідження, проведене компаніями Noblet Media CIS та GfK Україна, показало, що у поточному році 46% громадян України доходів вистачає лише на їжу та одяг. На більш якісний та дорогий одяг, або найнеобхіднішу побутову техніку гроші вже доводиться відкладати. Варто також зазначити, що лише на харчування зароблених грошей вистачає 17% опитаних, а 6% змушені заощаджувати навіть на продуктах.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!