Політична реклама

Середня тривалість життя львів'ян на 8 років більша ніж у світі

1231 0
Інститут міста спільно з проектом "Розбудовою спроможності до економічно обґрунтуваного планування розвитку областей і міст України" розробив демографічний прогноз. Згідно з ним до 2030 року тривалість життя жінок у Львові збільшиться на 5,5 роки, а чоловіків – на 6,5.

У середньому мешканці Львова живуть 75 років і цей вік на 7 років більший, ніж у середньому по Україні і наближений до середньої тривалості життя у Польщі, яка складає 75,5 років. Крім цього, середній вік львів'ян такий самий, як і в середньому у країнах Європи загалом і на 8 років більший, ніж середньосвітовий показник.

Як зазначив директор проекту РЕОП, позитивний показник залежить від двох чинників, а саме - припливу населення і високого показника середньої тривалості життя. За його словами, очікується, що притік населення становитиме 1 тис. осіб на рік.

Однак Львів може зіткнутися з проблемою, що зменшуватиметься частка молоді. Внаслідок складної ситуації у 90-х роках зменшилася кількість народжуваності. І молоді в місті дещо не вистачає. За прогнозами частка пенсіонерів збільшиться із 22% до 29% у 2030 році.

Джерело: ZAXID.NET

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!