Серіал про львів’янок став одним з найпопулярніших у Польщі. Відео

6876 0
Телесеріал «Дівчата зі Львова» б’є рекорди телеперегляду та став одним із лідерів телеринку Польщі.
фото: www.polradio.pl, wirtualnemedia.pl

фото: www.polradio.pl, wirtualnemedia.pl

Перший польський канал громадського телебачення (TVP1) від вересня розпочав показ серіалу «Дівчата зі Львова». Головні героїні — це українки, які працюють у Польщі, а точніше — львів’янки, котрі приїхали до Варшави на заробітки.

Читайте також: Поляки зняли серіал про заробітчанок зі Львова

Кожної неділі у вечірній прайм-тайм майже чотири мільйони поляків припадають до екранів телевізорів і спостерігають за пригодами українок у польській столиці. Частина польських ЗМІ прихильно оцінює перші чотири серії «Дівчат зі Львова», що вже були показані в ефірі, інша частина критикує авторів за розповсюдження стереотипів і польсько-українську мовну суміш героїнь.

Читайте також: Україна замінить російські серіали польськими

Статистичні дані вказують, що теленовела про українок, маючи глядацьку аудиторію у 3 мільйони 720 тисяч і обігнавши за кількістю глядачів популярний польський серіали «Блондинка», програму «Оплески, оплески» та естрадне шоу «Тільки музика», вийшла в лідери польського телеринку.

Нагадаємо, події 13-серійного серіалу частково відбуваються у Львові. Звідти походять чотири головні героїні, і там починаються їх історії. Виїжджаючи до Польщі героїні залишають у Львові своїх батьків, дітей, і партнерів. Інтер'єри помешкань, у яких мешкали героїні серіалу у Львові можна буде збудувати в кіностудії. Натомість, проблемою було те, де зняти вулички Львова з їх кам'яницями та атмосферою. Виробники серіалу вирішили, що ідеально для того, щоби зобразити вулиці Львова підходить Перемишль. Відтак, саме це місто обрали для зйомок.

Режисер картини Войцех Адамчик розповів про новий серіал: «Це історія чотирьох молодих жінок, які приїжджають з України до Польщі за роботою. Через ситуацію, в якій вони опиняються, їм доведеться братися за будь-яку роботу, яка не завжди відповідає їхнім мріям та рівню освіти. Кожна з них по-своєму буде стикатися з нашою реальністю і кожна повинна впоратися з труднощами. Крім того, в їх житті з'являються поляки і полячки зі своїми проблемами, що неминуче веде до розвитку взаємин, іноді - конфліктів або звичайних непорозумінь».

За матеріалами Польське радіо, канал 24

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!