Політична реклама

СЕС перевірятиме підприємства рідше, але грунтовніше

1824 0
Починаючи з 2013 року, бізнесменів зі сфер громадського харчування та реалізації продуктів працівники санепідемстанції перевірятимуть раз на 5 років. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Роман Павлів.

За його словами, через реорганізацію Державної санітарно-епідеміологічної служби України змінилась кратність обстеження об’єктів нагляду, тобто підприємств, що надають певні послуги, повідомляє Львівський портал.

«Наразі обов’язки працівників санепідемслужби не змінюються, оскільки не змінилося санітарно-гігієнічне законодавство. Всі повноваження залишаються такими, як у нас були раніше. Однак змінюється кратність обстеження: всі об’єкти розділені на три ступені ризику. Деякі об’єкти перевірятимуть раз на рік, інші – раз на три роки та раз на п’ять років. А спрощенці взагалі не підлягатимуть перевіркам», - зазначив Роман Павлів.

Для прикладу, головний санітарний лікар розповів, що тепер супермаркети, продуктові крамниці, заклади громадського харчування будуть перевіряти раз на п’ять років. Однак ці перевірки будуть значно об’ємнішими.

«У нас є потужна лабораторна база і ми можемо дати об’єктивну оцінку роботи підприємства, а не просто прийти і подивитись. Наші працівники будуть робити ретроспективний аналіз об’єкта (чи то промислового підприємства чи закладу громадського харчування), тобто буде перевірятися як саме функціонував об’єкт до перевірки», - розповів Р.Павлів.

Він наголосив на тому, що працівники санепідемслужби підніматимуть усі документи, починаючи від закупівлі дезинфікуючих та миючих засобів, та встановлюватимуть можливість об’єкту нагляду весь час дотримуватись усіх правил, які були передбачені нормативними документами для його функціонування. «Тепер не буде так, що ми сказали, що прийдемо 10 числа, і на об’єктах зразу з’явились, до прикладу мило, чи якийсь дезинфікуючий засіб, тече холодна гаряча вода. Ми прийшли, подивились, що все добре і пішли – а так було. Зараз все буде інакше, бо прийде санітарний лікар з групою людей, які сидітимуть на об’єкті нагляду кілька днів і будуть здійснювати перевірку «від» і «до». Тобто буде перевірятися все і буде видно, чи були створені усі умови для якісної роботи працівників до прикладу», - зазначив Роман Павлів.

Зі свого боку голова гільдії рестораторів Львова Вардкез Арзуманян каже, що однієї перевірки закладу громадського харчування на 5 років достатньо, адже зараз кожен такий заклад зацікавлений в якісній роботі, аби бути конкурентноспроможним. Однак В.Арзуманян не виключає, що у місті може побільшати недобросовісних бізнесменів, які реалізовуватимуть неякісні продукти харчування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!