Сестри Музичук візьмуть участь у чемпіонаті світу з шахів у Росії

3431 1
Інформацію про участь львівських шахісток підтвердила їхня матір.
фото: Forbes Україна

фото: Forbes Україна

Львів’янки Анна та Марія Музичук, а також троє інших українок поїдуть до російського Ханти-Мансійська на чемпіонат світу з шахів серед жінок, який триватиме з 1 по 25 листопада. Відповідну інформацію оприлюднили на сайті FIDE.

Крім сестер Музичук, у переліку українських шахісток-учасниць турніру: Анна Ушеніна, Наталія Жукова та Ірина Яновська-Гапоненко.

У коментарі виданню Zaxid.net мама сестер-шахісток Наталія Музичук підтвердила їхню участь в чемпіонаті. Вона підкреслила, що Міністерство молоді та спорту України не заперечує щодо такої участі.

Читайте також: Львів'янка Анна Музичук – у топ-3 найкращих шахісток світу

У квітні 2018 року міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє фінансування участі українських спортсменів у турнірах на території Російської Федерації, але не забороняє саму участь. Хто фінансуватиме поїздку сестер Музичук до російського Ханти-Мансійська поки що не відомо.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Анна Музичук не поїхала на Чемпіонат світу з бліцу та швидких шахів, який торік відбувався у Саудівській Аравії, через обов'язкову вимогу для шахісток носити арабську абайю. Таким чином, вона втратила два чемпіонські титули.

За чотири дні запис української шахістки Анни Музичук про бойкот Чемпіонату з шахів у Саудівській Аравії став найпопулярнішим в українському сегменті Facebook за весь час його існування. 


Читайте також:
29 Серпня, 2018 00:07
Олександр Судячи з заголовку це справжнісінька зрада
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!