Шахістка зі Львова перемогла екс-чемпіонку світу

2129 0
У Монте-Карло стартував перший у шаховому сезоні жіночий Гран-прі, в якому взяли участь відразу троє українок. Шахістка Марія Музичук перемогла екс-чемпіонку світу.
фото: Андрій Поліковський

фото: Андрій Поліковський

Серед 12 учасниць турніру Україну представляє троє шахісток – чинна чемпіонка світу серед жінок Марія Музичук, володарка найвищого рейтингу серед українських шахісток її сестра Анна Музичук та чемпіонка Європи Наталія Жукова. У першому турі виграли лише українка Марія Музичук та лідер рейтинг-листу учасниць – китаянка Хоу Юфань, яким якраз належить зіграти такий матч між собою в наступному році. Окрім того, Музичук зуміла обіграти 36-річну болгарську чемпіонку світу 2004 року Антоанету Стефанову.

Читайте також: Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова

У зустрічах першого кола зафіксовані наступні результати:

Наталія Жукова – Дзагнідзе – нічия,

Хадемальшаріх – Анна Музичук – нічия,

Марія Музичук – Стефанова - 1:0,

Костенюк – Скрипченко – нічия,

Крамлінг – Хоу Юфань – 0:1,

Конеру – Погоніна – нічия.

Читайте також: Як Львів готується до Чемпіонату світу з шахів

Варто зазначити, що наступний етап Гран-прі ФІДЕ проведуть в Ірані на острові Кіш в лютому 2016 року. Турнір проходитиме з 3 жовтня (1-й тур) по 15 жовтня (11-й тур) з двома вихідними днями (7 та 12 жовтня). Призовий фонд змагань – 60 000 євро (10 000 євро отримує чемпіонка). Переможець серії Гран-прі згодом отримає право на матч за світову корону з чемпіонкою світу.

Нагадаємо, львів’янка Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів серед жінок на турнірі, що проходив в російському Сочі. 

Джерело: УНН

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!