Шахістки Музичук пояснили свою позицію щодо бойкоту росіян в Міжнародній організації шахістів

2877 0
Сестри Музичук відкидають звинувачення Львівської обласної шахової федерації проти них, та засвідчують свою підтримку Україні і ЗСУ.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Українські шахістки зі Львова, сестри Музичук спростовують звинувачення Львівської обласної шахової федерації і пояснюють, чому вони не підписали листа цієї організації, у якому були вимоги про виключення російської шахової федерації з ФІДЕ. Роз’яснення своєї позиції вони опублікували у Фейсбуку.

Львівська обласна шахова федерація (ЛОШФ) написала відкритого листа Федерації шахів України із вимогою виключити з ФІДЕ російську і білоруську шахові федерації, а також у ньому йшлось про вимогу відставки росіянина Аркадія Дворковича з посади президента ФІДЕ (ред. – міжнародна організація шахістів). Учора, 7 квітня, ЛОШФ повідомила, що Сестер Музичук позбавлять членства у Львівській обласній шаховій федерації через те, що вони не підтримали цього листа ЛОШФ.

Читайте також: Диригентку Оксану Линів замінять на наступних виступах Муніципального театру в Болоньї

«Члени президії, відомі гросмейстерки Музичук Анна та Музичук Марія не підписали та не підтримали цього листа. У зв’язку з цим та згідно з рішенням президії від 4 квітня 2022 року ЛОШФ припиняє співпрацю з шахістками та розпочинає процедуру їх виключення з президії та членства у федерації», – заявили у Львівській обласній шаховій федерації, учора, 7 квітня.

Сьогодні, 8 квітня, шахістка Анна Музичук на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднила роз’яснення своєї позиції. Вона повідомила, що схожі звернення до ФІДЕ є необхідними і варто продовжити вимагати санкцій, утім зазначила, що мала пропозиції, як звернення зробити ефективнішим, утім до неї не дослухались.

«Те, що ми відмовилися підписувати ці листи, є напівправдою. Ми двічі хотіли внести свої пропозиції та рекомендації, які могли б зробити ці листи та вимоги більш ефективними. Проте нам двічі відповіли, що «або ви підписуєте листи з таким формулюванням, або ніхто ніяких змін вносити не буде». І це, незважаючи на те, що лист ФШУ не приніс бажаних результатів», – написала Анна Музичук.

Також шахістка детально пояснює, які саме пропозиції вони з сестрою мали, аби звернення до ФІДЕ таки принесло очікуваний результат. Музичук вважають, що варто звертатисть про відсторонення конкретних людей, російських і білоруських шахістів, які відкрито підтримують агресію Росії, а також команди, які представляють країну в цілому.

«Чи правильною є вимога щодо відсторонення всіх шахістів, включаючи тих, які підтримують Україну? Ми вважаємо, що коректніше або робити виняток для цих шахістів/шахісток, або ж виключати всіх, але тільки на період війни», – зазначила Анна Музичук і додала про свою позицію щодо війни. Вона зазначила, що вона з сестрою вважає Росію агресором, і запевнила, що вони словом та ділом підтримують Збройні Сили України.

Нагадаємо, учора з’явилось повідомлення про те, що сестер Музичук позбавлять членства в Львівській обласній шаховій федерації через те, що вони не підтримали листа про виключення росіян з шахової федерації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!