Шахова «королева» зі Львівщини отримала орден від Президента

2056 0
Сьогодні, 8 квітня, під час вручення нагороди чемпіонці світу з шахів, стриянці Марії Музичук Глава держави наголосив на важливості її перемоги для всієї України.
фото: День

фото: День

Глава держави привітав Марію та її батьків-тренерів із блискучою перемогою на Чемпіонаті світу у Сочі (Росія) над росіянкою, повідомляє ЛОДА. "Хочу подякувати Вам за фантастичну перемогу. Не в останню чергу приємно, що Ви вибороли її саме у Росії. Це дуже символічно. Мрію про те, щоби вже найближчим часом ми виборювали і молилися за перемоги лише у спорті, щоби нарешті мир прийшов на нашу землю", - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що він особисто і вся країна вболівали за спортсменку."Пишаюся, що справжня українка стала чемпіонкою світу, шаховою королевою. Впевнений, що у Вас попереду велика кількість перемог. Спасибі", - сказав Глава держави, вручаючи орден. 

Марія Музичук подякувала Президентові за теплі слова та зазначила, що під час змагань свою підтримку висловлювали не лише українці і представники інших країн, але й росіяни, які були присутні на заході. Мама чемпіонки Наталя Музичук зауважила, що всі вони відчували потужну підтримку українського народу."Ми навіть не сподівалися, що стільки людей дивиться трансляцію, адже кожна з них триває до п'яти годин", - сказала вона.

Під час зустрічі Марія Музичук та її тренери-батьки обговорили питання проведення в Україні матчу-відповіді з відстоювання титулу з попередньою світовою чемпіонкою китаянкою Хоу Іфань, що запланований до кінця року. Родина Музичук запропонувала провести цей матч у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!