Шахраї виманюють у львів’ян гроші для «допомоги армії»

2874 0
У львівських маршрутках з’явилися аферисти, які називають себе волонтерами. Вони збирають гроші у скриньки нібито для армії, проте жодних документів на це не мають.
Фото: ghall.com.ua

Фото: ghall.com.ua

Такі псевдоволонтери ходять ледь не щодня, розповідають водії автобусів. Чіпляються до людей і на зупинках та перехрестях, пише Zaxid.net. Також волонтери ходять зі скриньками нібито для військових у зоні АТО і в потягах. 

«Я їхала потягом Запоріжжя-Львів, зайшла пристойно одягнена жінка з тацею в руках і каже: мені начальник потяга дозволив, дайте гроші на АТО. Коли я почала вимагати в неї документи, волонтерка сказала, що усі дозволи у начальника поїзда. Проте, зрозуміло, ні провідник, ні начальник потяга про шахрайку нічого не чули», – розповіла львів’янка Олена Гутик.

Натомість активісти громадської організації «Допомога фронту» стверджують, що ні в потягах, ні в маршрутках грошей на армію волонтери не збирають.

«Ми збираємо гроші лише біля Короля Данила щовівторка, щочетверга та щосуботи із 17 до 19 години. Люди приносять речі та залишають гроші. Також у нас є збір продуктів на ринку «Шувар» , у «Барвінку» та «Практікері», там стоїть скринька і волонтери. Про кожну використану копійку ми звітуємо у соцмережах», – повідомила активістка громадської організації «Допоможи фронту» Люба Возняк.

Документів у псевдоволонтерів не просять ні водії  громадського транспорту, ні пасажири. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!