Шахта «Надія» запрацює, щоби ліквідувати борги. Потім її закриють

5641 0
На ліквідованій шахті пропонують облаштувати музей промисловості

Попри збитковість на ПрАТ «Шахта «Надія» відновлять видобування вугілля для погашення заборгованості із заробітної плати та розрахунків за електроенергію. У серпні-вересні торік гірники страйкували, вимагали виплатити борги по зарплаті, тоді це було понад 50 млн грн.

Читайте також: Прем’єр-міністр доручив розібратись із ситуацією на шахті «Надія»

У Міністерстві енергетики повідомляють, що кошти від виробничої діяльності підприємства спрямують на виплату боргів. Вони зараз складають 36 млн грн..

«Наразі триває робота над законопроектом щодо внесення змін до державного бюджету на 2021 рік з метою погашення зазначеної заборгованості. Також частина коштів від виробничої діяльності підприємства буде спрямована на виплату боргів. План здійснення таких виплат від шахти очікується вже найближчим часом», – йдеться у повідомленні.

На підприємстві уже є домовленості про відновлення електропостачання  із «Львівобленерго». Борг шахти перед «Львівобенерго» становить 13,6 млн грн.

Також у міністерстві повідомляють, що держбюджеті на 2021 рік передбачено стовідсоткове фінансування підготовки шахти до ліквідації. 

Читайте також: Гірники шахти Надія обіцяють розпочати голодування

Нагадаємо,  гірники шахти «Надія» у серпні 2020-го, протестували під землею проти невиплати їм зарплати. Їхні рідні два дні перекривали трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин. Аудит шахти «Надія» виявив порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!