Шахтарі анонсували перекриття міжнародної траси на Львівщині

1686 1
Гірники вимагають виплатити заборгованість по зарплаті.
фото патрульної поліції

фото патрульної поліції

Члени профспілок шахт ДП «Львіввугілля» анонсували безстрокову акцію протесту та перекриття дороги міжнародного значення Львів – Рава-Руська. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Читайте також: Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

Перекривати трасу планують завтра, 23 січня, з 10:00 до 13:00 у районі села Добросин. Водночас регіональне об’єднання Незалежної профспілки гірників України з Червонограда направило звернення на ім’я президента, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра та урядовців, у якому повідомляє про свою готовність до радикальних дій, якщо гірникам не погасять заборгованість по зарплаті.

Вчора гірники почали голодування у приміщенні Львівської ОДА. За даними шахтарів, станом на 16 січня зарплатна заборгованість перед «Львіввугілля» становить 317 млн 790 тис. грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Додамо, що торік шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси. У листопаді з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.

 


Читайте також:
22 Січня, 2020 14:20
666 ... а хто отаке "життя" запровадив в Україні , коли -- ... се.руть на нижніх , щтовхають-розштов[***]ть ближніх , а ті ,на яких сер.уть ще й цілують-вилизують с.раку верхнім ? ... бачили очі , ЩО купували ? ... то , хто ж вам(нам) доктор ? ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!