Шахтарі Львівщини передумали перекривати сьогодні дороги у Львові

1966 1
Акцію протесту, заплановану під ЛОДА, скасували.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Учора, 13 листопада, профспілка гірників ДП «Львіввугілля» анонсувала у Львові акцію протесту через невиплату зарплати за серпень – жовтень 2019 року.

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Хода шахтарів, у якій мали взяти участь близько 300 людей, мала пройти від проспекту Чорновола до будівлі ЛОР та ЛОДА на Винниченка.

Учора ввечері у Незалежній профспілці гірників України повідомили, що ДП «Львіввугілля» викликало уночі бухгалтерів, які мали перевести зарплати гірникам, а ті, у свою чергу, обіцяли скоригувати протестні плани у разі отримання зарплати зранку, 14 листопада.

У ДП «Львіввугілля» повідомили, що з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.

«14 листопада кошти мають надійти на особові рахунки працівників держпідприємства. Виплатять усю зарплату за серпень і вересень та 43% за жовтень, крім виплат контрактникам та за лікарняні листки – їх перерахують при надходженні коштів за реалізовану товарну продукцію», – ідеться в повідомленні ДП «Львіввугілля».

Читайте також: У Держпраці з'ясували причини трагедії на шахті Лісова

Тож сьогодні зранку у патрульній поліції Львівської області повідомили, що заплановану ходу та акцію протесту шахтарів у Львові скасували.

Додамо, що цього року шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси.


Читайте також:
14 Листопада, 2019 12:55
666 ... а що сьогодні "перекривали" біля консульства Чехії( на вул.Антоновича) НЕ шахтарі , але теж на букву "ш" ? ... (шмаркаті "патрійоти") ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!