Шанс поширити Covid-19 залишається навіть після щеплення, – ВООЗ

2079 0
Наразі у ВООЗ немає доказів того, що люди, які зробили щеплення, не можуть передавати вірус іншим.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що мандрівники мають дотримуватись правил карантину та проходити обов'язкову самоізоляцію навіть після вакцинації, оскільки залишається шанс передати вірус оточенню. Про це повідомляє Громадське з посиланням на заступницю генерального директора з програм ВООЗ, докторку Сумія Свамінатан.

Вона зазначила, що наразі у ВООЗ немає доказів того, що люди, які зробили щеплення, не можуть передавати вірус іншим. Щоб запобігти можливому поширенню коронавірусу, мандрівники мають дотримуватись карантинних обмежень країн, які вони відвідують.

Читайте також: З'явилася вакцина проти коронавірусу, яка, за даними розробника, захищає на 95%

«Думаю, поки ми не дізнаємося більше, ми повинні припустити, що люди, яким було зроблено щеплення, також повинні дотримуватися тих самих запобіжних заходів, поки не буде встановлений певний рівень групового імунітету у населення», ㅡ каже докторка Свамінатан.

Нагадаємо, що першою масове щеплення населення від Covid-19 почала Велика Британія. Там першу вакцину від Pfizer/BioNTech ще 8 грудня отримала стала 90-річна Маргарет Кінан.

Всі країни-члени Європейського Союзу отримали вакцини 26 грудня, а вже з наступного дня у Європі почали вакцинацію населення.  Для того, щоб жодна з країн не мала переваг, вакцину доправили до всіх країн одночасно.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!