Ще 12 онкохворих діток відправили зі Львова до Польщі

1487 0
У «конвої життя» діти від 7 місяців до 15 років.
Фото/Facebook ЗУСДМЦ

Фото/Facebook ЗУСДМЦ

12 онкохворих дітей з Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові відправили на лікування до Польщі. У «конвої життя» діти віком від 7 місяців до 15 років, у яких діагностовано онкопатології та первинні імунодефіцити.

Читайте також: Зі Львова у Польщу вивезли ще понад 70 хворих на рак дітей 

Дітей з Київської, Херсонської, Житомирської та Полтавської областей до кордону супроводжувала медикиня Наталія Федик, яка стежила за станом пацієнтів у мікроавтобусах.

«7-місячну Кіру з Хмельницького та 12-річну Анну транспортували автівками «швидкої допомоги». Кіра, попри свій малий вік, уже пережила три операції і потребує хіміотерапії. Як і Анна, яка приїхала з Києва. Онкологи ЗУСДМЦ підготували малечу до продовження спеціалізованого лікування в європейській клініці. Польські колеги подбали про їх перевезення у закордонні клініки та медичний супровід», – повідомили у пресслужбі лікарні.

Читайте також: Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

Це вже дванадцятий «конвой життя» з Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, який залишається спеціальним хабом для важкохворих дітей з інших регіонів. У Польщу евакуюють тих пацієнтів, які потребують специфічного лікування, що зараз недоступне або ускладнене в Україні. Там маленькими пацієнтами опікується UNICORN clinic.

При цьому, близько 30% усіх пацієнтів залишаються у Центрі, продовжують лікування та успішно його завершують.

Фото зі сторінки ЗУСДМЦ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!