Ще четверо захисників із Львівщини загинули на війні з росією

30766 0
Львівщина втратила ще 4 Героїв.

Сергій Золотарьов

Захищаючи Батьківщину, загинув мешканець міста Пустомити Сергій Золотарьов.  Він вважався зниклим безвісти з 3 грудня 2022 року. Йому було 43 роки. Про це повідомила Пустомитівська територіальна громада. 

Сергій Золотарьов був старшим сержантом окремої 24-механізованої бригади. Був мобілізований у липні 2022 року. Загинув поблизу с.Яковлівка, Бахмутського району, Донецької області. У нього залишилась дружина та троє синів.  Про зустріч кортежу та чин похорону за Героєм повідомлять згодом.


Андрій Коваль

4 лютого поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області, під час мінометного обстріл загинув 40-річний мешканець Буська, що на Львівщині, Андрій Коваль. Про це повідомляє Золочів.нет.

Воїн з 2014 року захищав Україну у зоні проведення АТО (ООС), з грудня 2020 року служив за контрактом водієм стрілецького батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України. Про дату та час чину похорону буде повідомлено додатково.  

Олег Кунинець

На війні 28 січня загинув захисник зі Львова Олег Кунинець. Він  воював у лавах 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Про це повідомила Солонківська територіальна громада

Олег народився 13 серпня 1986 року у Львові. Виріс та навчався до 8 класу у Поршнянській школі. Далі у гімназії імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких. Закінчив економічний факультет ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю «Економічна кібернетика». У мирний час працював у будівельній сфері.Захоплювався спортом, зокрема, бойовими мистецтвами. У 2019 році завершив бойовий вишкіл у Яворові та Рівному. Проходив навчання у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії.

В полеглого Героя залишилися мама, дві сестри, племінники, хрещена донька. Сьогодні о 10:00 год з площі перед сільською радою с. Поршна вирушатиме автобус до Львова на похорон. Чин поховання розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Сергій Баглай

На війні з окупантами загинув мешканець Львівщини Сергій Баглай. Йому було 32 роки. Про це повідомила Червоноградська міська рада.

«Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за незалежність і свободу України, загинув Герой Баглай Сергій Миколайович, 1991 року народження. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Героя з приводу непоправної втрати, розділяємо біль і схиляємо голову у скорботі...», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!