Ще чотири лікарні на Львівщині почали приймати хворих на коронавірус

2578 0
Досі пацієнтів з коронавірусом чи з підозрою на інфекцію госпіталізовували до чотирьох львівських лікарень першого рівня.
фото: alaan.tv

фото: alaan.tv

На Львівщині визначили чотири лікарні другого рівня, які вже почали приймати хворих на коронавірусну інфекцію і з підозрою на це захворювання. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА.

Зокрема, йдеться про Стебницьку міську лікарню, Кам’янка-Бузьку центральну районну лікарню, Стрийську міську лікарню і Сокальську центральну районну лікарню. Ще дві лікарні – Яворівська і Рудківська залишаються у резерві.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, до них скеровуватимуть хворих за територіальним принципом. Скажімо, Стрийська міська лікарня прийматиме хворих не лише зі Стрийського району, а й із наближчих до неї населених пунтктів інших районів. Це роблять також для того, аби розвантажити львівські заклади, що працюють із хворими на COVID-19, і дозволити Львівській обласній інфекційній лікарні приймати здебільшого важкохворих пацієнтів.

«У медичних закладах першої лінії, які зараз надають медичну допомогу хворим з COVID-19, є місця для госпіталізації, проте ми мусимо мати резерв для прийому хворих з важким перебігом захворювання», – додають у департаменті.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

Додамо, що досі пацієнтів з коронавірусом чи з підозрою на коронавірусну інфекцію госпіталізовували до чотирьох львівських лікарень першого рівня: Львівської обласної інфекційної лікарні, Центру легеневого здоров’я, 8-їміської клінічної лікарні і гостіталю ветеранів воєн і репресованих ім. Юрія Липи у Винниках.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!