Ще двоє львів'ян заявили, що балотуватимуться на голову Львівської ОТГ

2440 0
Загалом вже відомо про шістьох майбутніх кандидатів.
Фото Kseniia Rastvorova для Unsplash

Фото Kseniia Rastvorova для Unsplash

Двоє львів'ян сьогодні, 27 серпня, оголосили, що змагатимуться за посаду голови Львівської ОТГ на місцевих виборах 25 жовтня. Це політикиня, колишня народна депутатка Оксана Юринець та стоматолог і підприємець Юрій Бунь.

Як написала на своїй фейсбук-сторінці Оксана Юринець, вона ітиме на вибори від партії УДАР Віталія Кличка.

«Працюючи у парламенті, мені доводилось на національному рівні вирішувати ті проблеми, які можна було вирішити тут, на місці. Залучати кошти з державного бюджету на місцеві школи, лікарні, садки, розробляти і ухвалювати необхідні для місцевого рівня Закони, такі як, наприклад, про електронний квиток, який досі не впроваджено у Львові. Привозити до Львова найвищих делегатів із різних країн і доводити, що Львів – європейське місто, незважаючи на те, що досі не має елементарного – заводу із переробки сміття», – говорить Оксана Юринець.

Оксана Юринець — кандидатка економічних наук, професорка НУ «Львівська політехніка», у 2012-2014 роках очолювала молодіжну раду університету. Також вона засновниця благодійного фонду Оксани Юринець та співорганізаторка волонтерського агітаційного потягу «Труханівська Січ».

У Верховній Раді минулого скликання Оксана Юринець була депутаткою від БПП, хоча є безпартійною. На останніх парламентських виборах із незначною різницею програла у мажоритарному окрузі №117 кандидатові від «Голосу» підприємцю Ярославу Рущищину. До слова, Ярослав Рущишин також заявив про наміри обійняти посаду голови Львівської ОТГ.

Читайте також: У РНБО прогнозують 360 тисяч хворих на Covid-19 в Україні на день виборів

Стоматолог Юрій Бунь про плани на вибори також повідомив на своїй фейсбук-сторінці, де розмістив відео з проханням підтримати його.

«Лікар, кандидат медичних наук, доцент, підприємець, завідувач кафедри хірургічної стоматології Львівського медичного інституту (приватного вишу – ред.). Я прийняв рішення балотуватися на посаду мера міста Львова», – говорить про себе Юрій Бунь.

Про те, що збирається робити на посаді голови, Юрій Бунь пообіцяв детально розповісти найближчими днями.

За даними системи Youcontrol, Юрій Бунь володіє кількома стоматологічними клініками у Львові, Дрогобичі і Тернополі. Також він є керівником ГО «Спілка стоматологів України». Окрім того, Юрій Бунь змагався за посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Нагадаємо, раніше про наміри балотуватись у голови Львівської ОТГ заявили чинний міський голова Львова Андрій Садовий, нардеп від «Голосу» Ярослав Рущишин, депутатка ЛМР від УГП Юлія Гвоздович. А місцевий осередок «Слуги народу» висунув одразу трьох кандидатів, із яких пропонує обрати містянам – заступника голови ОДА Юрія Холода, військового лікаря, колишнього члена «Самопомочі» Тараса Кльофу та керівника Служби автомобільних доріг у львівській області, колишнього чиновника ЛМР Олега Березу.

Додамо, що прийом документів від кандидатів і політсил ЦВК почне із 5 вересня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!